Pálvölgyi Krisztina – jógaoktató

Pálvölgyi Krisztina vagyok, útkereső. Így is kezdhetném a bemutatkozást, ha 4-5 évvel ezelőtt írtam volna. Szerencsére azóta sok minden megváltozott körülöttem, de legfőképp bennem. Egy testi-lelki mélypont indított el egy olyan úton, ami egész életemben el fog kísérni, és aminek szerves része volt a jógával való találkozásom. Először a gerincjóga rendszert ismerhettem meg, majd sokáig gyakoroltam a dinamikus vinyasza flow stílust, ezután a hatha, bikram és astanga jógát is kipróbáltam és jelenleg is gyakorlom őket. Szeretek belekóstolni dolgokba, megismerni, elsajátítani.

Egy idő után azt éreztem, ez az a dolog, amit mindig is kerestem. Meggyőződésem, hogy a lelkes jógagyakorlás segített túljutni azon a bizonyos mélyponton, és azóta szárnyalok. Nekiindultam hát egy olyan útnak, amelyben az önmegismerés, mások elfogadása és a világban való feladatom beteljesítése a cél. Ennek első lépése volt, hogy elvégeztem a Mandala jógastúdió gerincjóga oktató képzését. Így jelenleg gerincjóga órákat tartok, ami azért is nagy kihívás számomra, mert ezt az órát jórészt a műfajjal ismerkedők, vagy valamilyen mozgásszegény életmódból kitörni vágyó emberek látogatják, így fontosnak tartom, hogy az első találkozásuk a jógával pozitív legyen.

Célom, hogy segítsek másoknak megélni azt az élményt, amit én is tapasztaltam gyakorlásom kezdetén, hogy óráról-órára fedezi fel az ember újra önmagát, mind testileg, mind mentálisan, és olyan energiákat szabadít fel általa, amire azt gondolták nem is létezik.

Továbbra is képzem magam, jelenleg a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakára járok, ahol reményeim szerint a test edzése mellett, a jóga szellemi és lelki oldalával is alaposabban megismerkedhetek.

Hiszek benne, hogy mindenkinek nyitva áll ez az ajtó, csak be kell lépni rajta, én már ott vagyok a túloldalán készen arra, hogy még több ajtót nyissunk ki együtt!